Sett grenser for statlig aktivitet

Hvis liberalister bestemte i Norge, ville det ikke vært statlig forretningsvirksomhet. Norsk Tipping ville med ny politikk aldri vært en konkurrent til private aktører, både kommersielle aktører og frivilligheten. Det liberalistiske synet eller holdningen bør ha sympatisører på den såkalte høyresiden. Det betyr at du ved kommunevalget stemmer på politikere som er enige i prinsippene, hvis kandidatene er godt ideologisk skolerte.

Vi som er motstandere av statlig forretningsdrift og eierskap, mener at staten ikke skal sitte på alle sider av bordet; staten skal ikke både være lovgiver, dømme brudd på lovene og samtidig være aktør i konkurranse med alle andre som må forholde seg til staten som lovgiver og dommer. Derfor har vi et prinsipielt standpunkt om å begrense statens makt og aktiviteter. Norsk Tipping og NRK er gode eksempel på hvordan det ikke skal være, selv om de statlige selskapene er populære i befolkningen.

I dag ble det kjent gjennom Norsk Tippings nettsted, at Pia Strøm har vunnet en bil gjennom det statlige lotteriet BilFlax. At staten selger lodd blant annet i konkurranse med frivilligheten, er galskap! Grenser for politikk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar