Gunn Merete Paulsen fortsetter debatten

Det må aldri være tvil. Det er Stortinget som vedtar spillpolitikken i Norge og Lotteritilsynet følger opp politiske vedtak. Liberalere bør først og fremst kritisere politikere, ikke byråkrater. Samtidig er det lett å påpeke at Lotteritilsynet er en aktør i den politiske debatten med alle innspillene i den offentlige debatten.

Gunn Merete Paulsen, direktør Lotteri- og Stiftelsestilsynet, har skrevet et nytt innlegg, et innlegg som er et svar til Carl Fredrik Stenstrøm, generalsekretær i Norsk Bransjeforening for Onlinespill i Norge.

Gunn Merete Paulsen mener eller fremhever at de utenlandske bookmakerne i det norske markedet, har ikke lov å tilby spill til befolkningen. Vel selskapene driver på lisenser fra land med mer liberale politikere enn det Norge har. Det er ikke ulovlig for norske borgere å benytte tjenestene selskapene tilbyr. Når unge Solvik, for å bruke meg selv som eksempel, kan spille på oddsen eller kasino hos utenlandske aktører, får tilsynet problem med retorikken. Ingen av oss, verken tilbyderen, som driver lovlig fra utlandet, eller Solvik, som utøver en aktivitet som ikke er ulovlig, gjør noe straffbart ut fra norsk lovverk.

Stortinget kunne muligens gjort det enklere for tilsynet i argumentasjonen for norsk spillpolitikk. IP-blokkering er ett alternativ, selv om det er enkelt å gå rundt blokkering, og straffbart for kunder å bruke utenlandske bookmakere. Begge disse virkemidlene strider mot viktige prinsipp, både når det gjelder ytringsfrihet og de europeiske frihetene som Norge har sluttet seg til gjennom EØS-avtalen.

Det svenske lotteritilsynet mener lisenssystemet som ble innført 1. januar 2019 har fungert godt.

Les innlegget til Carl Fredrik Stenstrøm, på Medier24.no.
Les innlegget til Gunn Merete Paulsen, på Medier24.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar