Du forbereder en artikkel om oljepengebruk på Liberaleren, men det er vanskelig å konsentrere seg på grunn av Roma og Barcelona

Jeg holder på å forberede en artikkel til Liberaleren, en artikkel som etter planen blir publisert mandag morgen klokken 08:00. Vi har en regjering og et stortingsflertall som bruker formidabelt med oljepenger, de bruker penger som «fulle sjømenn». Nå tyder mye på mer oljepengebruk på grunn av avtaler mellom regjeringspartiene og allerede vedtatte reformer, blant annet finansiere NRK over statsbudsjettet.  I år skal Norge etter planen bruke 238 oljemilliarder, i tillegg til skatter og avgifter borgerne betaler inn. Vi har en ikke-bærekraftig velferdsstat, men ingen av partiene på Stortinget vil gjøre noe med det. Tvert imot vil de rødgrønne partiene bruke mer penger, gjennom økning av skatten for «folk flest».

Dette skal artikkelen etter planen handle om, men det er sykt vanskelig å konsentrere seg. Unge Solvik og Kjell Andreassen fra Honningsvåg mangler Roma-seier og Barcelona-seier for at helgen skal bli OK økonomisk på oddsen. Vi har gått fra tap til tap på lørdag og søndag, men disse to kampene kan rette opp vår økonomi.

I skrivende stund leder Roma 3-2 over Genoa, mens Barcelona leder 3-1 over Real Betis. Slike resultat på en nokså stor innsats på oddsen hos Coolbet, gir kriblinger i magen. Herregud, det er spennende.

Om artikkelen blir publisert i morgen klokken 08:00? Sannsynligvis, men akkurat nå er det mye mer fotball enn politikk i Turngata på cirka 71 grader nord.

Finansminister Siv Jensen (FrP) presenterer forresten regjeringens forslag til statsbudsjett for 2020, mandag 7. oktober.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar