Lotteritilsynet i Storbritannia: - Loot boxes er ikke gambling

Formyndere i Norge vil forby Loot boxes, altså forby kjøp av fordeler i spill for ekte penger. Norske formyndere vil forby det meste og det er formyndere som styrer landet. Det er ingen skiller mellom formyndere med røde og blåe slips.

På bestilling fra Kulturdepartementet har arbeidsgruppa Forum for spilltrender levert rapporten «Rapport om gråsonespill», som ser nærmere på såkalte loot boxes i dataspill og relevansen for å omfattes av lovverket for pengespill. Rapporten viser til varierende typer loot boxes med tilknyttende forretningsmodeller og påpeker hvilke av dem som i dag er i konflikt med dagens pengespillov, ifølge  Pressfire.no

Det britiske lotteritilsynet har nå oppdatert en komité fra kultur-, -media- og sport-departementet på såkalte loot boxes og loven i landet. De slår fast at loot boxes og kortpakker til «Fifa Ultimate Team» ikke kan regnes som gambling i henhold til definisjonen i dagens lovverk. Det er den manglende verdien utenfor spillet de legger til grunn for at det i dag ikke kan havne under reguleringen, melder pressfire.no.

Det norske Lotteritilsynet har tidligere oppfordret dataspillbransjen til å gå i dialog med pengespillmyndighetene. Tilsynet mener behovet for dialog med dataspillbransjen har blitt mer relevant med problemstillingen rundt loot boxes det siste året, og flere land har erfart at bransjen vegrer seg for å ha noe med pengespillmyndighetene å gjøre, ifølge Lotteritilsynet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar