Et godt poeng fra en mann som er langt fra så liberal som Solvik

Sebastian Skaug fra Oslo har skrevet et leserinnlegg om Norsk Tippings markedsføring, et innlegg som er på trykk på BT.no.

Norske politikere, formyndere på Stortinget og i regjeringen, fremstiller spill som fy, fy. Hvis spill er farlig hvorfor får det statlige selskapet Norsk Tipping drive med aggressiv markedsføring? 

I debatten om pengespill skinner det igjennom fra formynderne at spillemidlene er viktige penger for Norge. Sannheten at Norge får drive på slik vi driver på grunn av sosialpolitikk. Norsk Tipping og spill er sidestilt med Vinmonopolet og alkohol. Verken spill eller alkohol er farlig, riktig nok uten misbruk. Hva som er misbruk vil variere fra person til person.

--Enten er spilling greit, og da er tippemonopolet unødvendig. Hvis spilling ikke er greit, må Norsk Tipping legge seg på samme linje som Vinmonopolet, og slutte å fremme produktet sitt med reklame for gambling, har Sebastian Skaug skrevet i innlegget.

Godt poeng som formyndere bør ta til etterretning. Ulempen med stopp i statlig markedsføring er selvfølgelig at det blir mindre spillemidler, penger politikere bruker til å styre kultur og idrett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar