Hvis tallene stemmer går norske politikere glipp av fryktelig mye penger

For liberalister som ønsker en så liten offentlig sektor som overhode mulig, er det uproblematisk med lav skatteinngang. For politikere fra Miljøpartiet De Grønne, Rødt, SV, Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Venstre, Høyre og FrP som har et vanvittig skattefinansiert forbruk, vil nye inntekter være kjærkomne.

Tidligere i juni var det rettssak i Oslo tingrett. Selskapet Entercash og spillorganisasjonen European Gaming & Betting Association gikk til sak mot staten og Kulturdepartementet på grunn av betalingsforbudet.

Tall fra rettssaken Kim Rud Petersen har offentliggjort på Twitter.com i forbindelse med en ordveksling, tyder på at mellom 55 til 60 prosent av online-spillerne er kunder hos utenlandske aktører i det norske markedet. Det viser at utenlands-regulerte selskap er like ansvarlige som Norsk Tipping, og at norske myndigheter går glipp av store summer i skatt.

For liberalister er et «uregulert» marked en fordel. Det gir stor frihet og et vanvittig mangfold. For formynderne bør et regulert marked være å foretrekke.

Det er kun FrP og Venstre av de store partiene som ønsker ny spillpolitikk med lisenser. Det blir jobbet aktivt i Høyre for å endre valgprogrammet foran neste valgperiode på Stortinget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar