Når du føler du er på tur å tape et veddemål om justis- og innvandringsministeren

Comeon.com har lenge hatt ute spill om justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr. Spørsmålet bookmakeren stiller er om Jøran Kallmyr er justisminister i Norge den 1. april 2020? Oddsen har svingt litt, men akkurat er oddsen på nei 1,60. Oddsen på ja er 2,30.

Skribentens kvalifiserte tips har hele tiden vært ja. Nå er jeg langt mer usikker, på grunn av saken om at en au pair fra Filippinene muligens har jobbet ulovlig hos justisministeren. Hvis det er tilfelle har Jøran Kallmyr trolig brutt utlendingsloven.

Erna Solberg har byttet justisminister «mange» ganger i løpet av regjeringstiden. Anders Anundsen fra 2013 – 2016, Per-Willy Amundsen 2016 – 2018, Sylvi Listhaug, Tor Mikkel Wara og Jøran Kallmyr.

Det er forståelig at en del av befolkningen stiller spørsmålet om hva det er med FrP og justisministere. Jeg tror det først og fremst er uflaks og tilfeldigheter, men samtidig viser undersøkelser at mange journalister sympatiserer med de rødgrønne partiene. Det er naturlig at «røde» journalister prøver å lage «scoop» om FrP-politikere, saker som gir enorm oppmerksomhet. Samtidig er det rollen til mediene å stille kritiske spørsmål og passe på makthaverne. Sånn sett får FrP-politikere som fortjent.

Skribenten har vært FrP-politiker, utmeldt etter Bolkesjø-landsmøtet i 1994. Selv om jeg forlot partiet har jeg aldri vært en av «haterne». Minnene er gode og FrP har en del gode liberale standpunkt, men partiet ønsker en for stor stat og bruker for mye skattefinansierte penger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar