Turn åpner sesongen med fantastisk pirrende odds

Det er klart for sesongstart for de fleste klubbene i 4. divisjon i Finnmark. Oddsen gjør breddefotball ekstra interessant!

Mange av oss i Honningsvåg har vokst opp med fotball. Turn var på 80-tallet og deler av 90-tallet blant de beste lagene i Nord-Norge. Alta, dagens «toppklubb» i fylket, hadde ikke sjanse mot Per Gunnar, Charne, Dag Arne, Dan Eivind, Rune, Runar, Alf Roger, Jul, Fred Jøran, Stig, Bjørn Atle og alle andre som herjet i Turn-drakt for et par tiår siden. Det var ville tilstander på stadion med mange hundre tilskuere, og på festene på Lagunen etter kampene. Turn var trolig den viktigste årsaken til at fraflyttingen fra Honningsvåg var begrenset i jappetiden. Det er rett og slett vanskelig å forklare den flotte tiden i Honningsvåg med en oppildnet Krupa og Kjell Andreassen som keeper. Det var en rå tidsepoke. Glad jeg opplevde den!

Befolkningen er ikke like entusiastisk i dag, selv om det er få år siden det var noen hundre tilskuere på hver hjemmekamp. Sportslige nivå og resultat betyr mye for publikumoppmøtet.

Denne sesongens Turn-lag er ungt og det er litt for få spillere. Andreas Børvik trener Turn, og han gjør nok mye for å få gode resultat. Det skal bli spennende å se hva han får ut av spillerne.

Turn sesongåpner i Hammerfest mot Indrefjord, trolig to jevngode lag. Oddsen på Turn-seier hos de private aktører i markedet, er fantastisk. Selvfølgelig setter skribenten penger på borteseier for at ettermiddagen skal bli ekstra spennende.

Utvalgte bookmakere med odds på hjemmeseier, uavgjort og borteseier:
Comeon: 1,57, 5,90, 3,10.
Coolbet: 1,70, 5,25, 2,03.
Nordicbet: 1,65, 6,00, 3,05.

Ikke spill for mer penger enn du har råd til å tape!  

Avspark klokken 17:00.

Om kampen, på Radionordkapp.no

Breddefotball, pengespill og utfordringer
Uten oddsen ville opplevelsene på Honningsvåg stadion vært fattig for en del av tilskuerne.

I norsk fotball blir det forventet at trenere, spillere og utvalgte ledere ikke deltar i veddemål eller pengespill i tilknytning til kamper der klubbens egne lag er involvert. For øvrig forventninger som trolig brytes jevnlig i forbindelse med seriespill, uten at målsettingen er kampfiksing.

Pengespill i tilknytning til fotball, spesielt breddefotball der overvåkingen er liten, gir utfordringer. Det er utfordringer vi vanlige oddspillere ikke trenger tenke mye på. Det er den norske fotballfamilien som har det største ansvaret mot dette som vi kan omtale som en trussel mot idretten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar