Økt fokus mot kampfiksing

Utfordringene med kampfiksing er ett av mange argument for ny spillpolitikk, og at Lotteritilsynet bør samarbeide med private aktører som har mange kunder; nemlig de utenlandske bookmakerne i det norske markedet.

I forkant av lørdagens idrettsgalla i Stavanger arrangerte NIF seminaret «Kampfiksing - en trussel for hele idretten». Hele seminaret ligger på nettstedet til NIF.

Pengespill og utfordringer
Det er liten tvil om at det er artig med veddemål i tilknytning til idrett. Utfordringen for selskapene er at lokale supportere ofte har større kjennskap til kampene enn det selskapene har. Det er et nokså gjennomsiktig system i små lokalsamfunn og små byer.

I for eksempel norsk fotball blir det forventet at trenere, spillere og utvalgte ledere ikke deltar i veddemål eller pengespill i tilknytning til kamper der klubbens egne lag er involvert. For øvrig forventninger som trolig brytes jevnlig i forbindelse med seriespill, uten at målsettingen er kampfiksing.

Pengespill i tilknytning til idrett, spesielt breddeidrett der overvåkingen er liten, gir utfordringer. Det er utfordringer vi vanlige oddspillere ikke trenger tenke mye på. Det er den norske idrettsfamilien som har det største ansvaret mot dette som vi kan omtale som en trussel mot idretten. Heldigvis har det vært økt fokus mot dette de siste årene, noe seminaret «Kampfiksing - en trussel for hele idretten» beviser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar