Den statlige tippeeksperten tviler på Liverpool

Arne Scheie leverer tippetips på Norsk Tippings nettsted foran innleveringen av lørdagskupongen, tippekupongen. Han tok som pensjonist overgang som legendarisk sportskommentator i det statlige selskapet NRK til den statlige bookmakeren. Ukens tips fra Scheie koster 96 kroner, men husk; du kan bruke mye mindre penger på tippekupongen. Tippekupongen er rett og slett god underholdning til lav pris!

Arne Scheie har satt x,2 i kampen mellom Brighton & Hove Albion og Liverpool, kamp nummer to på tippekupongen. Skribenten som er Liverpool-supporter forventer borteseier i kampen! Det er også verdt å merke seg at Arne Scheie tviler på Stoke i kamp nummer 12.

Staten har skapt interesse for gambling
Tippekupongen i regi av staten er ett av tilbudene som har skapt interessen for gambling i Norge. Selv om tippekupongen har relativt lav interesse i dag, har dette statlige spillet vært stort både i antall tippere og omsetning. Om det hadde vært gambling i Norge i dag uten tippekupongen? Ja! Land med forbud mot gambling har mange borgere som vedder, men i land med totalforbud eller veldig strenge reguleringer er det illegale markedet gigantisk. Thailand er ett eksempel på dette. Det bør være et tankekors for norske formyndere!

Tippekupongen var det som skapte min interesse for gambling og fotball. Jeg var veldig ung, veldig ung da de først kupongene ble levert inn. Én av gangene glemmer jeg aldri! Det var lørdag ettermiddag og tippekamp på NRK. Jeg hadde, på vegne av meg selv og gamla, levert inn kupong. Tippekampen var over og resultatene tikket inn. Jeg hadde elleve rette tippetegn og manglet kamp nummer ni, Birmingham mot Huddersfield. På grunn av et eller annet rundt stadion ble avspark forsinket i denne kampen På min kupong var det hjemmeseier.  Jeg var alene hjemme og kunne ikke sitte rolig i stolen. Kampen endte 2-2 og tippetegnet U. Premieprognosen for 12 rette var over 300 000 kroner. Det var mye penger for en veldig ung gutt. Vi fikk utbetalt litt over 10 000 kroner.  Det hører med til historien, ifølge avisene på mandag, at Birmingham ledet og Huddersfield utlignet like før slutt. Av de uforglemmelige minnene med fotballveddemål er det denne kupongen jeg husker best. Noen få minutt fra flere hundre tusen kroner. Huff!

Grasrotandelen
Bruker du Norsk Tipping, gir du politikerne makt over idrett og kultur i Norge. Én klar ulempe, men du støtter også et lag eller en forening gjennom Grasrotandelen; en klar fordel!

Grasrotandelen ble innført 1. mars 2009 med tilbakevirkende beregning fra 1. januar 2009. Ettersom Norsk Tipping har beholdt en brukbar posisjon, har ordningen vært en suksess. Dette er penger politikere og sentrale idrettstopper ikke styrer. At mye av pengene går til aktivitet lokalt, uten pampestyring, er det som er forlokkende med Grasrotandelen.

Grasrotandelen er penger direkte til samfunnsnyttige formål, til aktiviteter laget av mangfoldet av organisasjoner i Norge. En herlig ordning mange i frivillig sektor nyter godt av. For lag og foreninger har Grasrotandelen blitt en viktig inntektskilde. Med offisiell konkurranse på markedet, kunne ordningen vært videreutviklet.

Det er Norsk Tipping, Brønnøysundregistrene, Kulturdepartementet og Lotteri- og stiftelsestilsynet, som samarbeider om ordningen og som har oppgaver knyttet til Grasrotandelen.

Leverer du inn tippekupongen i dag på nett eller hos en kommisjonær, sørg for at du har en grasrotmottaker. Det er penger som skaper aktivitet i ditt lokalmiljø!

Innleveringsfristen er satt til klokken 15:55 hos en kommisjonær eller Norsk Tipping på nett. Du som liker å støtte opp om lokalt næringsliv, husk at kommisjonæren har provisjon på salget!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar