Å levere Vikinglotto-kupong er en frivillig handling, en handling med fravær av tvang

Sjarmen med de statlige lykkespillene er de høye premiesummene. I Vikinglotto i dag lokker staten og Norsk Tipping med en førstepremiepott på cirka 55 millioner kroner. Ingen av oss vinner pengene, men uten kupong er vi sjanseløse i kampen om førstepremiepotten.

Det finnes mange som mener Lotto, Vikinglotto og andre lykkespill i regi av staten er skatt. Overskuddet fra spillene går til samfunnsnyttige formål, men det er frivillig om borgerne skal bidra. Ingen av oss blir tvungne til å levere vikinglottokupongen. Det er en handling med fravær av tvang! Å levere kupongen ligner litt på å kjøpe snus. Eller snus gir ikke drømmer om milliongevinst, men det gir penger i statskassen til politiske prioriteringer. På samme måte som Vikinglotto er kjøp av tobakksprodukter en handling der det er fravær av tvang.

Det kan muligens være fornuftig å spare pengene istedenfor å være med i lykkespill og kjøpe tobakksprodukt. Samtidig tyder alt på at hvert menneske har ett liv. I livet bør borgerne bevilge seg selv goder, selv om det for noen kan være irrasjonelle goder. For mange av oss er usunn mat, god drikke, rusmidler, gambling og sex, en del av et godt liv.

Jeg har for øvrig levert Vikinglotto-kupongen til kveldens trekning. Jeg drømmer om å vinne potten på 55 millioner kroner. En drøm som beriker mitt liv!

Innleveringsfristen er satt til klokken 18:00. 

Grasrotandelen
Bruker du Norsk Tipping, gir du politikerne makt over idrett og kultur i Norge. Én klar ulempe, men du støtter også et lag eller en forening gjennom Grasrotandelen; en klar fordel!

Grasrotandelen ble innført 1. mars 2009 med tilbakevirkende beregning fra 1. januar 2009. At mye av pengene går til aktivitet lokalt, uten pampestyring, er det som er forlokkende med Grasrotandelen.

Grasrotandelen er penger direkte til samfunnsnyttige formål, til aktiviteter laget av mangfoldet av organisasjoner i Norge. En herlig ordning mange i frivillig sektor nyter godt av. For lag og foreninger har Grasrotandelen blitt en viktig inntektskilde. Med offisiell konkurranse på markedet, kunne ordningen vært videreutviklet.

Det er Norsk Tipping, Brønnøysundregistrene, Kulturdepartementet og Lotteri- og stiftelsestilsynet, som samarbeider om ordningen og som har oppgaver knyttet til Grasrotandelen.

Leverer du inn tippekupongen eller Vikinglotto-kupongen i dag på nett eller hos en kommisjonær, sørg for at du har en grasrotmottaker. Det er penger som skaper aktivitet i ditt lokalmiljø!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar