Fotograf Kjell-Bendik Pedersen

Jeg er én av dem som samler inn gevinster til julelotteriet til Honningsvåg Supporterklubb, et tradisjonsrikt lotteri i Nordkapp.

Én av premiene som vi har fått er et bilde tatt av fotograf Kjell-Bendik Pedersen. Det er kanskje det fineste bildet jeg noensinne har sett fra cirka 71 grader nord. Det er porn! Det er ubeskrivelig vakkert! Det er sjelden jeg trekker frem én av mange gevinster, men jeg gleder meg til å vise resten av supportergjengen bildet Pedersen har fotografert og rammet inn. Nam!

Salget av lodd starter om cirka én måned. Det blir trekning av lotteriet på lillejulaften, en trekning som blir offentliggjort i Radio Nordkapps julesending.

Lotteri er viktig
Når vi snakker om gambling, er det ofte snakk om tilbud hos spilleselskapene. Lotteri, for øvrig også en form for veddemål, er veldig viktig for frivillig sektor i mange lokalsamfunn. Norge har en streng lotterilovgivning gjennom Lotteriloven, for streng etter skribentens smak.

Mange lag og foreninger er avhengige av lotteriene, inntektsbringende arrangement som finansierer en voldsom stor aktivitet. Når det gjelder lokale lotteri, er det viktigst å delta. Vinne premier bør ikke bety mye. Hver tusenlapp som kommer inn på lotteriene er avgjørende for lokal kultur og idrett.

Vinner jeg bildet Kjell-Bendik Pedersen har fotografert blir julen ekstra hyggelig i Turngata på cirka 71 grader nord.

Ja, jeg kommer til å kjøpe en del lodd!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar