Formyndere mener denne fotballkampen skulle vært forbudt i Norge?

Det er formyndere i Norge som misliker eller vil forby reklame for bookmakere på norske skjermer. Organisasjonen Spillavhengighet Norge kjøpte for eksempel reklameplass i sosiale medier, reklame for å stoppe spillreklame på TV. Denne organisasjonen får støtte av formyndere på Stortinget og i regjeringsapparatet.

I dag i kampen mellom West Ham og Chelsea på London Stadium i London, var det reklame for Betway; én av mange aktører i det norske markedet. West Ham har reklame for dette spillselskapet på draktene og selskapet har banereklame, mye banereklame, på London Stadium. Hvis formynderne fikk bestemme, ville kampen mellom West Ham og Chelsea vært ulovlig i Norge. Sprøtt, ikke sant?

Betway er en merkevare administrert av Betway Limited, som er et selskap registrert på Malta. I Storbritannia er Betway Limited lisensiert og regulert av Gambling Commission. Utenfor Storbritannia er Betway Limited lisensiert og regulert av Malta Gaming Authority. Selskapet driver lovlig med lisenser i land med mer liberale politikere enn Norge og reklame for selskapet er naturlig nok lovlig.

Kampen mellom West Ham og Chelsea ble vist på TV 2 Sport Premium. Dersom West Ham skulle spille kamp i Norge, for eksempel treningskamp eller europacupkamp, måtte klubben endre draktene på grunn av den norske enerettsmodellen eller lovgivningen knyttet opp mot den norske spillpolitikken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar