Hvordan kan spillselskapene drive ulovlig i Norge?

Lotteritilsynet har ansvaret for tilsynet med Norsk Tipping og Norsk Rikstoto. Tilsynet skal kontrollere markedet, inkludert ulovlig markedsføring, ulovlige pengespill og pyramider, for å nevne noen av oppgavene til Lotteritilsynet. Det er til enhver tid den norske politikken som bestemmer oppgavene til Lotteritilsynet.

Skribenten skal innrømme at dersom liberalister styrte landet, altså ordentlige liberalister, ville Lotteritilsynet vært et fremmedord. Liberalisme betyr på dette området et marked uten mange reguleringer, et så fritt marked som mulig med fokus på frihet og ansvar. Spill er frivillige avtaler mellom personer eller partnere.

Lotteritilsynet hilser spilldebatten velkommen, ifølge Pengespill.com, men tilsynet mener internasjonale bookmakerne driver ulovlig i Norge. Der er skribenten uenig med Lotteritilsynet; rett og slett fordi selskapene ikke har drift i Norge, men driver fra land som har gitt tillatelser til drift. At norske borgere frivillig oppsøker utenlandske nettsted eller ser på reklame på for eksempel utenlandske TV-kanaler, bør ikke regnes som ulovlig drift i Norge. Hvis noe av dette er ulovlig, er det kunder som bryter loven med å handle utenfor de norske grensene. For øvrig noe det er umulig å hindre i et bortimot «grenseløst» nett, eller globalisert økonomi.

Vi som handler/spiller hos utenlandske aktører med lisenser gjør ikke noe ulovlig. De aktørene vi benytter har tillatelse til drift, tillatelser gitt av myndigheter med et mer liberalt syn enn det norske politikere har.

Annerledes blir det dersom vi handler hos aktører som ikke har lisenser og de finnes, men er knapt nok omtalt på denne bloggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar