Regionale kurs om spillemidlene

Basert på tildelinger av spillemidlene i fylkene, er det et fåtall som søker om penger fra overskuddet til Norsk Tipping. Få søkere betyr i alle fall at de sterkeste får mest penger.

Det er tilbud om kurs der medlemmene i lag og foreninger innen idrett og friluftsliv, idrettsråd, velforeninger og kommuner kan delta, ifølge et oppslag på Hamar kommunes nettsted. Kompetansen om spillemidler er trolig lav i både organisasjoner og små kommuner.

Private initiativtakere bør sørge for at tiltaket er inne i planverket til kommunen slik at statlige penger fra Norsk Tipping drysser over tiltaket. Få benytter seg av spillemidlene, få satt opp mot alle som har muligheten gjennom de demokratiske prosessene benytter seg av spillemidlene. Med god påvirkning av politikerne ligger det uante muligheter i støtteordningene som finnes, støtteordninger politikere har vedtatt for å «kjøpe» oppslutning ved valg. Politikere vil være uenige i skribentens definisjon av «kjøp av oppslutning», men når et skattefinansiert prosjekt er oppført i programmet for perioden 2019 – 2013 er prosjektet programfestet for å få oppslutning ved det kommende valget.

Spillemiddelpolitikken er langt fra perfekt, men det ligger gode muligheter for aktører som kan det politiske spillet.

Hele overskuddet fra Norsk Tipping (spillemidlene) går uavkortet til samfunnsnyttige formål, slik det er beskrevet i lov om pengespill, § 10.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar