Heimebane-tendenser i Nord-Norge. Det er kult!

Det er ikke mange seniorlag for herrer i fotball som har kvinnelig trener, men det har Skjervøy og Sortland. Begge klubbene spiller i Norsk Tipping-ligaen avd 6, altså gamle 3. divisjon.

Søndag var siste episode av NRK-serien Heimebane på skjermen. Der fulgte vi Helena Mikkelsen i Varg, en god serie som anbefales på det varmeste.

Heimebane er en interessant serie på flere måter. For det første har det ikke blitt laget altfor mange dramaserier om fotball, selv om markedet for både serier og fotball er gigantisk. For det andre bør spørsmålet om en kvinnelig hovedtrener være superinteressant. Det er ingen ting i fotball som tyder på at menn er bedre enn kvinner til å styre lag, både det taktiske, fysiske, psykiske og det forretningsmessige. Likevel er det ingen kvinnelige topptrenere/managere i herrefotballen. Kanskje kan Heimebane på sikt bidra til flere kvinner i toppfotballen? Skjervøy og Sortland bidrar i alle fall med sitt til en holdningsendring blant klubbene.

Det blir seriekamp mellom Skjervøy og Sortland, lørdag 23. juni klokken 16:00 på Lerøy Stadion. En stund til kampen ja, men de internasjonale spilleselskapene bør i dagene før kampen sette oppgjøret på oddsmenyen. Kvinner som lagledere i Norsk Tipping-ligaen er historisk, og selskapene markerer mer enn gjerne milepæler innenfor idrett.

For øvrig sliter både Skjervøy og Sortland sportslig. I skrivende stund er begge klubbene under streken og utfordringen for trenerne er enorm.

Mer om den spesielle trenerduellen, på Sportshjørnet.com.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar