Gjelder ikke de sosialpolitiske argumentene i utlandet?

Når formynderne forsvarer dagens spillpolitikk, bruker de ofte sosialpolitiske argument; argument som har lav kurs hos skribenten ettersom Norsk Tipping og Rikstoto er aggressive enheter i det norske markedet.

Dersom Norsk Tipping og Rikstoto ikke hadde eksistert, ville skribenten trodd på intensjonene til formynderne. Jeg må legge til at uten offisielle aktører i markedet, ville det vært vanvittige illegale tilstander; noe vi ser fra land som har strengere politikk enn Norge.

På fotballkamper i utlandet, sendt på TV og nett, ser vi spillreklame både drakter og banereklame. I tillegg er reklamesnutter vanlig, noe norske seere merker på «norske kanaler» fra utlandet. Debatten og forbudene vi har i Norge er fraværende i mange andre land!

Av en eller annen merkelig grunn står de sosialpolitiske argumentene veldig sterkt i Norge ettersom det er bred enighet om spillpolitikken på Stortinget. I utlandet derimot, tror politikere at regulering av markedet med lisenser og frihet er betydelig bedre enn den norske linjen. Ja hvis vi først skal regulere markedet, foretrekker skribenten de utenlandske modellene fremfor den norske. Det beste ville vært et fritt marked med full frihet og fullt ansvar, men det drøyer før vi kommer dit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar