Flaks!

Skribenten får jevnt og trutt tilsendt kuponger fra spillere som har vunnet. Det er flest oddskuponger, men den siste uken har et familiemedlem sendt to Vikinglotto-kuponger. Kuponger med gevinster på noen tusen kroner.

Spillere som vinner på Vikinglotto har flaks, mye flaks. Spillere som vinner middels gevinster to uker på rad har veldig mye flaks. Mine Vikinglotto- og lottokuponger går aldri inn, men drømmer om de store premiene lever i beste velgående.

Nå er jeg mest spent på om familiemedlemmet vinner nok en onsdag. Tusenlapper fra Norsk Tipping tre uker på rad vil være rått!

Joachim B. Olsen, folketingsrepresentant for Liberal Alliance i Danmark, kalte i vår Lotto en skatt for de dumme menneskene. Han skal selvfølgelig få mene, at det å spille Lotto er dumt. For så vidt har han rett i at vinnersjansene er svært begrenset, men Joachim B. Olsen sitter ikke på fasiten på hva som er en fornuftig eller dum handling.

Er Lotto en skatt? Tja. Overskuddet fra spillet går til samfunnsnyttige formål, både i Norge og Danmark, men det er frivillig om borgerne skal bidra. Ingen av oss blir tvungne til å levere lottokupongen. Det er en handling med fravær av tvang! Hvorfor skriver jeg tja til om Lotto er en skatt? Å levere en lottokupong ligner litt på å kjøpe sigaretter. Sigaretter gir ikke drømmer om milliongevinst, men det gir penger i statskassen til politiske prioriteringer. På samme måte som Lotto er kjøp av tobakksprodukter en handling med fravær av tvang.

Det kan muligens være fornuftig å spare pengene istedenfor å levere lottokupongen og kjøpe tobakksprodukt. Samtidig tyder alt på at hvert menneske har ett liv. I livet bør borgerne bevilge seg selv goder, selv om det for noen kan være irrasjonelle goder.

Lotto og Vikinglotto pirrer mange borgere. Når spilte tall går inn og det kommer tusenlapper i retur fra Norsk Tipping i form av premier, er det hyggelig å levere kuponger.  Den hyggen vil jeg også oppleve. Håper familiemedlemmet lar det være litt flaks igjen til oss andre i familien.

Inntil jeg vinner på Vikinglotto er for eksempel oddsen god underholdning

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar