Leverer du tippekupongen og lottokupongen på nett? Næringslivet går glipp av inntekter og lokalsamfunnet går glipp av arbeidsplasser

En liten by eller tettsted uten kiosker og butikker, er ingen by eller tettsted. Det er viktig med et levende sentrum der det blir gjort frivillige avtaler om handel mellom «kjøpmenn» og kunder.

Norsk Tipping-kunder som leverer for eksempel tippekupongen og lottokupongen på nett, bidrar til at lokalt næringsliv går glipp av inntekter og dermed tapte arbeidsplasser. Butikker og kiosker får provisjon av Norsk Tipping, og færre kunder gir lavere inntekter. Lav inntekt betyr få ansatte eller at butikken og kiosken til slutt forsvinner på grunn av manglende lønnsomhet.

I større byer er dette en «liten sak» ettersom den potensielle kundemassen er mye større sammenlignet med en liten by eller et lite tettsted.  Når en butikk i for eksempel Honningsvåg eller Kjøllefjord mister en kunde til nett, er det vanskelig å få tak i en ny kunde på grunn av det lave innbyggertallet. Å bruke en kommisjonær er å støtte det lokale næringsliv!

Det finnes noen fordeler med netthandel og Norsk Tippings på nett, nemlig redusert tidsbruk. Ettersom tid er et knapphetsgode for mange av oss, kan det i noen av tilfellen være lurt å bruke mobiltelefonen før innleveringsfrist. Nett gir også trolig en miljøeffekt, uten at skribenten har regnet på den.

Skjerpings
Skribenten har i noen år vært dårlig til å bruke Norsk Tippings kommisjonærer, selv om jeg er opptatt av lokal handel. Tidligere kjøpte meg mye annet godt hos lokale kiosker og butikker. Av logiske årsaker har det blitt mindre av dette de siste årene. Det betyr at jeg legger igjen mindre penger lokalt enn jeg bør gjøre, for å opprettholde et levende sentrum på cirka 71 grader nord.

Fra nå av blir det flere besøk av undertegnede til kommisjonærer i sentrum for innlevering av tippekuponger og lottokuponger. Dessuten er det hyggeligere å prate med betjeningen enn å se på mobiltelefonen. At det tar litt lengre tid, er noe jeg lever godt med.

Odds leverer jeg fortsatt internasjonalt. På dette området er Norsk Tipping for dårlig, og det er fastsatt for strenge begrensninger.

Gambling beriker livet, alt fra radiobingo til tippekupongen og odds. Ikke spill for mer penger enn du har råd til å tape! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar