Idrettsstyrene må ikke opptre som koseklubber

Styrene i idrettslag, kretser, særforbund og idrettsforbundet må ikke opptre som koseklubber, velforeninger eller strikkeklubber. Det er viktig med debatt, forslag og voteringer. Personer som har vært med på enstemmige vedtak, for eksempel i Norges Idrettsforbund, har ingen troverdighet i kritikken mot ukulturen som har pågått eller pågår i forbundet.

Selv om idrettspresident Tom Tvedt nå leder et styre som etter press har endret retningslinjene for alkohol, var han styremedlem før han ble president. Ingen ting tyder på at han som styremedlem gjorde forsøk slik at den uheldige praksisen med nærmest fri flyt av alkohol ble endret. Han har dermed null troverdighet hos undertegnede. Han burde som en politiker med fremtredende verv, visst bedre. Han burde kjent spillereglene i demokratiske organisasjoner.

Hvis noen viser meg møtebøker med voteringer der Tom Tvedt har vært i opposisjon mot ukulturen, trekker jeg med glede tilbake påstandene mot idrettspresidenten.

Jeg har hatt verv i idretten og har fremmet haugevis av forslag i organene, blant annet om spillpolitikk og planverk. Noen ganger ble forslagene nedstemt, men da jeg tapte voteringer ble argumentasjonen spisset og nye forslag ble fremmet ved neste anledning. At det er voteringer, debatter og uenigheter i et styre, er positivt. Det er meningsutvekslinger, gjerne harde fronter, som driver organisasjonen fremover. Hvis alle i tillegg klarer å skille sak og person, bør et hvert styre ha en opposisjon. Ingen ting er verre enn kun enstemmige vedtak, eller vedtak som fattes gjennom koseprat rundt bordet. Akkurat denne modellen kryr det av i store deler av norsk idrett, dessverre.

Forslag jeg fremmet på et styremøte tirsdag 23. februar 2010:
«Fotballgruppas delegat på forbundstinget skal støtte forslag om en ny spillpolitikk med konkurranse i markedet.

I dag er det over 300 000 nordmenn som spiller på internett, og pengene går rett ut av landet uten at idretten eller kulturaktører nyter godt av tilskudd fra aktørene.»

Dette forslaget ble for øvrig nedstemt etter en herlig heftig debatt.

Er du uenig i noe i din idrettsorganisasjon, frem forslag og sørg for at ditt forslag får så mange stemmer som overhode mulig i voteringen. Taper du og du er overbevist om at forslaget er godt, frem det på nytt ved neste korsvei. Organene i idrettsbevegelsen fortjener debatter mellom personer som har ulike meninger. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar