Solvik er litt lei deler av den såkalte høyresiden

Det er mange gode, dyktige liberalere på den liberale høyresiden. Samtidig bruker noen av disse retorikk som fordummer norsk politikk.

Altfor mange kaller Ap-politikere for sosialister. Ja det er sosialister i Arbeiderpartiet, men Arbeiderpartiet er ikke et sosialistisk parti. Hvis Ap er sosialistisk, må Høyre og FrP også være det. Så små forskjeller er det mellom de største partiene i Norge.

Det finnes flere ulike varianter av sosialisme. Fellesnevneren er at produksjonsmidlene i bred forstand er eid av et kollektiv. Ingen av de største partiene på Stortinget forsvarer dette.

Sentralt i sosialdemokratiet står blandingsøkonomien og alle de største partiene på Stortinget fører en politikk der blandingsøkonomi vektlegges i betydelig grad. Skribenten mener FrP er et sosialdemokratisk parti på grunn av partiets tro på blandingsøkonomi og omfordeling av penger.

Hvis man på død og liv skal sette merkelapp på politiske konkurrenter, bør riktig merkelapp. Arbeiderpartiet og Høyre forsvarer ikke sosialistisk politikk.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar