Skriver historien om norsk kvinnefotball

Bente Ovedie Skogvang har sett det selv: Guttelagene får de beste treningstidene, de nyeste draktene, egne bager, trenere med utdanning. Jentelagene stiller i andre rekke, ifølge Forskning.no.

Skogvang er førsteamanuensis ved Høgskolen i Innlandet og har kjønn og fotball som sitt viktigste forskningsfelt. Hun har skrevet om kvinnefotballens historie i Norge, og nå skriver hun på det som skal bli en bok om historien fra 1919 til i dag – fra de første oppvisningskamper som var ment som morsomhet på festdager til dagens stadig mer profesjonaliserte kvinnefotball.

Selv har hun drevet med fotball siden 1977, som spiller, trener, leder og dommer. Faktisk dømte hun OL-finalen i 1996. Og hun har fulgt barne- og ungdomsfotballen i mange år. Sett utviklinga, men også tregheten i utviklinga på både topp- og breddenivå.

Oddsen

Kvinnefotball er i oddsmenyen til bookmakere i det uregulerte nasjonale markedet, på samme måte som fotball for menn. Ingen diskriminering blant bookmakere, selv om utvalget er større innen mannefotballen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar