Steffensen herjer med finansministeren

Roy Steffensen, stortingsrepresentant for FrP, kjører finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) ganske hardt på bensin- og dieselprisene. Egentlig fornuftig ettersom opposisjonspolitikeren Trygve Slagsvold Vedum var tøff mot regjeringen Erna Solberg. Pumpeprisen har blitt høyere under den nye regjeringen.

Det skriftlige spørsmålet til finansminister Trygve Slagsvold Vedum fra Roy Steffensen:

--På Facebook er det mange som har meninger om mangt, og av og til kommer det spørsmål det kan være verdt å løfte opp. Eksempelvis skrev en Trygve Slagsvold Vedum dette 7.juni 2018: «Hvorfor skal vanlige folk ta regninga for regjeringen? Nå har vi bensin- og dieselpriser på over 16 kroner, og mer utenfor byene. Dette rammer de som ikke har andre alternativer til transport!". Dette synes jeg var et veldig godt spørsmål, og denne Facebook-brukeren fortjener et svar. Hva vil statsråden svare Trygve nå som prisen har vært over 26 kr?

For ordens skyld. Norske politikere har ikke skylden for prisøkningen. Det som er sikkert er at Stortinget vedtar høye avgifter på bensin og diesel, avgifter som sørger for høy pumpepris. Politikere bruker avgifter for å regulere forbruk og finansiere velferdsstaten.

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum har foreløpig ikke besvart det skriftlige spørsmålet.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar