Godt spørsmål om rus i Stortingets spørretime

Ruspolitikk er ett av områdene der norske politikere er konservative. Få endringer blir gjort til tross for bred enighet om at dagens narkotikapolitikk er på grensen til mislykket, for å uttrykke forsiktig.

Sandra Bruflot, stortingsrepresentant for Høyre, med et godt spørsmål til justis- og beredskapsministeren i Stortingets spørretime.

--Regjeringen har varslet at de vil gjøre endringer slik at rusavhengige møtes med helsehjelp, ikke med straff. I fjor skrev Riksadvokaten i høringsuttalelsen til rusreformutvalget: "Strafferetten kan vanskelig operere med en straffetrussel for noen, men ikke alle, for samme type handling." Med andre ord: Det skal være likhet for loven. Hvordan har statsråden tenkt å skille mellom hvem som er avhengige nok til å få hjelp og ikke straff, og ser statsråden at dette kan bli vanskelig både etisk, prinsipielt og juridisk? Det er spørsmålet Sandra Bruflot stiller.

Det er spørretime i Stortinget onsdag formiddag.

Rusreformen til regjeringen Erna Solberg burde vært vedtatt, altså hjelp til de rusavhengige.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar