Christian O’Sullivan får kritikk for at han har investert i spillselskap, en kritikk han bør flire av

Sommeren og høsten 2020 hadde Christian O’Sullivan, kaptein på det norske herrelandslaget i håndball, eierandeler i spillselskapet Coolbet. Det viser aksjonærlister selskapet offentliggjorde, ifølge VG.no.

En rekke profiler, blant annet tidligere idrettspresident Tom Tvedt, har kritisert utøvere som har investert penger i utenlandske spillselskap. Jeg ser ikke bort ifra at kritikken og medieomtalen O’Sullivan nå får, er årsaken til at han backer ut og vil selge aksjene.

Christian O’Sullivan og andre som investerer penger på vegne av seg selv, satser egne penger; penger de har eiendomsretten til. Så fremst aktiviteten er lovlig, bør det være legitimt å investere penger i utenlandske spillselskap. Spillselskapene driver forresten lovlig med lisenser i mer liberale land enn Norge. Sverige har for eksempel akkurat nå 92 aktive lisenser. Alle selskapene som driver på svensk lisens, må følge et restriktivt regelverk vedtatt av svenske myndigheter.

Oljefondet

Oljefondet som har det offisielle navnet Statens pensjonsfond utland, har tjent penger på utenlandske spillselskap.

Under en normalsituasjon har oljefondet utgjort cirka en femtedel av hele statsbudsjettet. Under koronaperioden har prosentsatsen vært litt høyere. Penger fra spill skal altså finansiere velferdsordninger i den norske velferdsstaten, men idrettsutøvere får kritikk får å kjøpe aksjer i de samme selskapene. Sosialdemokratiet er pill råttent, og det er sosialdemokrater som i stor grad styrer Norge på de fleste felt.

I juli 2021 eide Statens pensjonsfond utland vel to prosent av Betsson AB. Betsson AB er et holdingselskap som investerer i og administrerer raskt voksende marked innen onlinespill. Selskapet er et av de største innen nettspill i Europa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar