23 millioner kroner til WWF Verdens naturfond

Nordmenns loddkjøp i Postkodelotteriet i andre halvdel av 2021 bidro nok en gang til WWFs arbeid for naturen.

--Vi ønsker å takke alle som har kjøpt lodd. Pengene vi får tildelt fra Postkodelotteriet kommer godt med, og styrker arbeidet vårt for å begrense klimaendringer og bevare naturen både her hjemme og ute i verden, sier Else Hendel, assisterende generalsekretær i WWF Verdens naturfond, i en pressemelding.

Til sammen har WWF mottatt like under 78 millioner kroner siden lotteriet startet opp i Norge i 2018.

Pengene går blant annet til å bekjempe plastforsøpling, sikre et sunt og levende hav og støtte WWFs arbeid for bevaring av skog og natur hjemme i Norge.

Milliarder til veldedighet

Postkodelotteriet startet i Nederland i 1989 og er i dag verdens tredje største private giver til ideelle organisasjoner.

I Norge startet veldedighetslotteriet høsten 2018. Det er SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond som eier lisensen og mottar penger fra lotteriet to ganger i året. Utdelingen som fant sted onsdag 26. januar, er den syvende utbetalingen fra Postkodelotteriet til de to organisasjonene siden 2018. Til sammen har de mottatt over 155 millioner kroner til sitt arbeid.

Postkodelotteriet finnes i dag også i Nederland, Tyskland, Storbritannia og Sverige. Totalt har de ulike lotteriene samlet inn mer enn 100 milliarder kroner til ideelle og humanitære organisasjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar