Lavere lederlønninger for topplederne i staten

SV har på Stortinget fremmet et forslag om lederlønninger i staten.

Fire av SVs stortingsrepresentanter ønsker at Stortinget skal be regjeringen fremme forslag om at taket på samlet godtgjørelse for ansatte i staten, inkludert eventuelle tillegg og pensjon, ikke skal være på et høyere nivå enn de ordningene som til enhver tid gjelder for statsministeren.

Representantene ønsker også at Stortinget skal be regjeringen innføre et lønnstak for ledere i staten på 15 G og lønnsfrys for nåværende ledere med lønninger over dette nivået.

Representantforslaget har blitt fremmet av Kirsti Bergstø, Audun Lysbakken, Grete Wold og Freddy André Øvstegård.

En norsk statsminister tjener omtrent 1,7 millioner kroner i året. En betydelig godtgjørelse, men lavere enn ledere i det offentlige, ledere i privat næringsliv og andre statsledere. Sammenlignet med stortingsrepresentanter, ordførere, fylkespolitikere og kommunedirektøren, er lønnen til statsministeren og statsrådene lav. Ansvaret statsministeren og statsrådene har kan ikke sammenlignes med andre politikere.

Stortinget bør også benytte anledningen til å diskutere nivået på godtgjørelser til politikere.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar