Godt spørsmål fra Guri Melby

Guri Melby, stortingsrepresentant og Venstre-leder, stiller et godt skriftlig spørsmål til kultur- og likestillingsministeren.

--Hva skal til for at statsråden følger motparter i Storbritannia som ikke planlegger å sende britiske statsråder til OL i Beijing i 2022? Det er spørsmålet Guri Melby har stilt.

--I Stortingets spørretime sa kulturministeren at «Spørsmålet om diplomatisk boikott er altså ikke et virkemiddel som denne regjeringen tror på.». I en debatt i det britiske underhuset sa husets leder, Jacob Rees-Mogg, at «no tickets have been booked» på spørsmål om regjeringen har tenkt til å gjennomføre en diplomatisk boikott av OL i Kina. Den amerikanske presidenten, Joe Biden, har uttalt at han vurderer en tilsvarende boikott og vil diskutere spørsmålet med internasjonale partnere. Det har Guri Melby skrevet som begrunnelse for spørsmålet.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) har foreløpig ikke besvart spørsmålet.

Oddsen

Uansett boikott eller ikke, vil OL ligge i oddsmenyen til bookmakere i det uregulerte nasjonale markedet. Noen bookmakere har allerede publisert OL-spill.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar