Bør strupe NRKs inntekter

29. november mottar kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) Medietilsynets NRK-utredning.

På oppdrag fra Kulturdepartementet har Medietilsynet utredet hvordan NRK bidrar til mediemangfoldet, og hvordan NRKs virksomhet virker inn på konkurransesituasjonen i det norske mediemarkedet.

NRK er skattefinansiert, altså «alle» betaler for det statlige selskapet uansett bruk av NRK-TV, NRK-radio og nrk.no. Milliardene over statsbudsjettet gir enorme konkurransefortrinn sammenlignet med private aktører som er avhengige av oppslutning fra publikum.

Det er ikke flertall for å privatisere eller legge ned NRK. Det er heller ikke flertall for store kutt i overføringene, men høyrepartiene bør fronte dette som en sak til stortingsvalget om knappe fire år.

De siste årene har NRK økt tilbudet drastisk. Statsselskapet har blant annet et omfattende nettsted, tre tv-kanaler, mange radiokanaler og andre tilbud til seere og lyttere. Private aktører ville tatt ansvar for mange av oppgavene uten skattefinansierte tilbud i regi av NRK.

Politikerne kan sørge for reduksjoner i NRK gjennom å strupe selskapets tilgang på penger.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar