Statsbudsjetthøringer

Det er debatt om økonomisk politikk og retorikken tyder på store forskjeller mellom partiene. Sannheten er at det er nyanser som skiller de største partiene i arbeidet med statsbudsjettet.

Av et statsbudsjett på over 1 500 milliarder kroner, er det trolig et par titallsmilliarder kroner som skiller de ulike alternativene. Fasiten får vi når dagens regjering legger frem tilleggsproposisjonen og partiene de alternative budsjettforslagene.

Stortinget består i stor grad av sosialdemokrater, representanter som støtter blandingsøkonomien og som vil omfordele enorme pengesummer.

I slutten av oktober og begynnelsen av november blir det gjennomført en rekke høringer på Stortinget om statsbudsjettet.

En høring er at komiteen inviterer fagpersoner og andre berørte grupper til å fortelle hva de mener, og konsekvensene forslaget kan få. Det er mulig å følge mange av høringene på Stortingets nett-TV.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar