Vil kutte alt av inntektsskatt

Drømmer du om å beholde dine egne penger? Det finnes ett parti som vil kutte skatter drastisk og som går til valg med denne lovnaden til velgerne.

Skribenten er for enorme skatte- og avgiftskutt, men jeg vil finansiere kuttene med kutt i skattefinansierte utgifter. Liberalistene har en annen variant, en variant som gir stor frihet; men som muligens gir enorme utfordringer på sikt. Det er ditt valg!

Strategien til Liberalistene går ut på å fryse offentlige utgifter på dagens nivå, stryke all skatt på inntekt, og deretter subsidiere underskuddet i statsbudsjettet med avkastningen fra oljefondet. På sikt vil økt næringsaktivitet stimulere til økte skatteinntekter gjennom forbruksavgiften moms, samt at renten i oljefondet og skatten på oljevirksomhet vil føre til at oljefondet og statsbudsjett om noen år blir balansert.

Om det er mulig å fryse de skattefinansierte utgiftene på dagens nivå? Ikke hvis de sosialdemokratiske partiene får bestemme, og det får de etter hvert valg.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar