Hvordan skal pokerspillere fra Norge ta med seg gevinst hjem til Norge?

Himanshu Gulati, stortingsrepresentant for FrP, stilte et skriftlig spørsmål til finansministeren.

Himanshu Gulati vil vite hvordan en person som har vunnet en gevinst gjennom lovlig pokerspill i utlandet, og som er skattepliktig i Norge, kan ta med seg gevinsten hjem til Norge slik at den kan beskattes av slik reglene krever? (F.eks. kontooverføring, kontanter i en koffert, veksle de inn i gullblokker, bruke krypto, eller noe annet?)

Finansminister Jan Tore Sanner (H) har besvart spørsmålet.

Svaret:

«Skatteloven regulerer hvilke inntekter norske skattytere plikter å betale skatt av. Etter skatteloven § 5-50 første ledd anses «tilfeldige gevinster, herunder gevinst ved konkurranse, spill lotteri og lignende» som skattepliktig inntekt når verdien overstiger 10 000 kroner. Bestemmelsens andre ledd gjør unntak fra dette, slik at det ikke er skatteplikt for gevinster fra blant annet Norsk Tipping og pengespill og lotterier i andre EØS-stater som godgjøres å tilsvare de spill eller lotterier som lovlig kan tilbys i Norge, og som er underlagt offentlig tilsyn og kontroll i hjemstaten.

Dersom noen er skattepliktige til Norge for en pokergevinst, gir skattebetalingsloven nærmere regler om betalingen og innkrevingen av skattekravet. Skattebetalingsloven § 9-1 fastslår en hovedregel om at skattekrav skal betales via bankoverføring til innkrevingsmyndighetenes konto. Dersom en norsk skattyter er skattepliktig for inntekter fra pokerspill i utlandet, stiller imidlertid ikke skattelovgivningen noe krav om at skattyteren er nødt til å overføre eller på annen måte bringe den konkrete inntekten hjem til Norge for å gjøre opp skattekravet. Plikten til å betale skatt er altså ikke avhengig av at den skattepliktige inntekten kan bli eller faktisk blir overført til Norge og brukt til å betale skattekravet.

Jeg viser for øvrig til kultur- og likestillingsministeren svar 7. juli d.å. på et lignende skriftlig spørsmål fra representanten.»

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar