Valgkampens første partilederdebatt

Mens du har sovet store deler av natten, har skribenten sett valgkampens første partilederdebatt på NRK; en debatt som ble sendt mandag kveld.

Jeg mener politikere eller noen av politikerne fordummer den politiske debatten. Enigheten i norsk politikk er mye større enn uenigheten, og i økonomisk politikk er det et par titallsmilliarder kroner som skiller regjeringsalternativene. Stortinget består i stor grad av sosialdemokrater og det vil være tilfelle også etter valget mandag 13. september.

Noen av partilederne fremhevet i debatten uenigheten, og det tror jeg på sikt skaper politikerforakt. Med rødgrønn seier ved valget, vil de fleste av oss merke minimale forskjeller i hverdagen. Et rødgrønt flertall vil trolig innføre litt flere forbud, altså krenke eiendomsretter ytterligere, og øke skattenivået. Ikke nok til at det påvirker oss i spesielt grad i det daglige. Kursendringen kan være uheldig for den delen av befolkningen som ønsker klarere grenser for politikk.

Mandagens debatt gikk bedre enn debatten under Arendalsuka for to år siden. Da var det et verbalt overfall på Trine Skei Grande, daværende leder i Venstre. Heldigvis var den rødgrønne oppførselen bedre under årets debatt.

Oddsen

Stortingsvalget ligger i oddsmenyen til flere av bookmakerne i det uregulerte nasjonale markedet. Det er mange politiske spill i tilknytning til stortingsvalget. Oddsen gjør politikk ekstra artig. Spill ansvarlig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar