Senterpartipolitiker som forsvarer «sentralisering»

Mens senterpartipolitikere i valgkampen kommer til å hakke på regjeringen og regjeringspartiene for såkalt sentralisering, forsvarer styrelederen i FeFo stordriftsfordeler.

Norge må bruke skattefinansierte penger bedre. Vi må få mer ut av hver krone og kvaliteten må bli bedre. Derfor var for eksempel politireformen en nødvendighet, en reform Senterpartiet angriper.

Styrelederen i FeFo tror det er stordriftsfordeler at folket i Finnmark sammen forvalter vann og land i fylket.  Og ja, det er mulig å sette Finnmarkseiendommen eller organiseringen av den inn i de fleste kontekster i den politiske debatten.

--Det er i dag mange stordriftsfordeler med å ha et organ for alle 18 kommunene i Finnmark som forvalter land og vann i fylket. Det vil bli enormt kostbart hvis folket for eksempel i Karasjok skal bygge opp egen administrasjon som skal ta hånd om alt som skal til for å forvalte arealene i Karasjok. Det sier Kurt Pasvikbamsen Vikan (Sp), styreleder i Finnmarkseiendommen, til Radio Nordkapp.

Hvis han i tillegg hadde lagt fagmiljø inn i argumentasjonen, ville dette vært argument som enhver høyrepolitiker kunne brukt.

--Nå er det vedtatt at Statskog skal ut av Troms og Nordland. Det viser at den modellen vi har i Finnmark er bra, sier Vikan.

Om vi burde hatt Finnmarkseiendommen? Vel, det er en annen debatt der det er skille mellom FrP og de andre store partiene.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar