Overstyrer redaktøransvaret

I juni ble det kjent at Medietilsynet vil stanse Discoverys pengespill­reklamer fra utlandet.

Medietilsynet mener det kan være grunnlag for å hindre Telenor, Telia, RiksTV, Canal Digital, VCB (Viasat) og Altibox i å sende utenlandske pengespillreklamer på Discoverys kanaler, ifølge M24.no.

--Vi ser at Medietilsynet varsler distributørene om vedtak. Vår oppfatning av dette er den samme som før: Reklamene er en del av våre sendinger sendt fra andre land hvor denne typen markedsføring er tillatt og sendingen er derfor også lovlig. Vi forholder oss til EØS-regelverket, herunder senderlandsprinsippet. Vi observerer at Medietilsynet nå bekrefter at Discovery følger loven, men at de mener de kan overstyre redaktøransvaret ved å rette tiltak mot distributørene i stedet, har Espen Skoland i Discovery skrevet i redegjørelse til vedtaket i Medietilsynet.

1. januar fikk Medietilsynet muligheten til å pålegge norske TV-distributører å fjerne eller vanskeliggjøre tilgangen til reklamen på TV for pengespill som ikke har tillatelse i Norge. Distributørene har reagert på dette, blant annet fordi dette vanskelig lar seg gjøre teknisk uten å krenke viktige prinsipp om redaktøransvar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar