Innlegg: Nei, Lotteritilsynet tuller ikke med tall

Et nytt bevis på at den norske spillpolitikken handler om penger, ikke om sosialpolitikk. Det er gjennom spillemidler, altså overskuddet til Norsk Tipping, politikerne kjøper oppslutning  til mer eller mindre gode prosjekt.

Henrik Nordal, avdelingsdirektør i Lotteritilsynet, har skrevet innlegget «Nei,Lotteritilsynet tuller ikke med tall», argument for enerettsmodellen basert på penger.

Land etter land har liberalisert spillpolitikken. Hvis enerettsmodellen er den beste, hvorfor har mange land en liberal spillpolitikk?

Tall fra Sverige

Spillselskap med svensk lisens omsatte for 6,2 milliarder svenske kroner i løpet av første kvartal, ifølge tall fra Spelinspektionen.

6,2 milliarder svenske kroner i første kvartal i år, er en økning på 5,1 prosent sammenlignet med den samme perioden i fjor.

Kommersielle nettspill og betting økte med 7,7 prosent.

Hvis det er noenlunde lik omsetning i Norge, er dette penger som går utenfor offentlige regnskap på grunn av enerettsmodellen. Selv med lisenssystemet kommer norske spillere til å velge Norsk Tipping som sin tilbyder og norske politikere kommer til å motta betydelig med spillemidler fra det statlige selskapet.

En liberal spillpolitikk er god spillpolitikk og politikken blir aldri for liberal!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar