Å splitte sammenslåtte fylkeskommuner betyr dårligere bruk av skattefinansierte penger

Hvis de rødgrønne partiene får flertallet i Stortinget etter høstens valg, tyder alt på tilbakeslag for regionreformen. Sammenslåtte fylkeskommuner blir splittet i løpet de neste årene. Flere fylkeskommuner enn nødvendig er å sløse med skattefinansierte penger. Det beste ville vært om dette forvaltningsnivået ble nedlagt.

Ja, skribenten er for kommunesammenslåinger og fylkessammenslåinger. Sammenslåinger er, i alle fall i teorien, effektivisering av offentlig sektor, altså forbedret bruk av skattefinansierte penger. Ettersom Stortinget må bruke mange milliarder kroner i oljepenger, er forbruket for høyt. Derfor er effektivisering noe som tvinger seg fram, uansett retorikk fra rødgrønne politikere.  Norge har en ikke-bærekraftig velferdsstat med dagens skattefinansierte forbruk.

En valgkamp med fylkeskommuner som tema er en god valgkamp for oss nerder. For folk flest, ja det er et forslitt uttrykk, bør fylkeskommunen være så uinteressant som det er mulig å bli.

Skribenten kommer i alle fall ikke til å stemme på et parti som vil splitte sammenslåtte fylkeskommuner, på valgdagen mandag 13. september.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar