Kutt i skattefinansierte overføringer til landbruket?

Drømmen er et så fritt marked som mulig for landbruksproduktene. Det betyr at utviklingslandene får solgt varer til norske forbrukere, og vi får med fordel kuttet de skattefinansierte overføringene til denne delen av næringslivet.  Frihandel er ekte solidaritet!

Ja, tanken om et fritt marked er en illusjon. Bøndene har mye makt, dessuten er landbrukspolitikken en del av distriktspolitikken. Store deler av landbrukspolitikken har bred oppslutning politisk, noe regjeringen til Erna Solberg har bevist de to siste valgperiodene.

Tirsdag starter jordbruksforhandlingene og staten mottar kravet. Staten kommer med sitt tilbud til landbruket 4. mai og forhandlingene mellom partene skal være avsluttet 15. mai.

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag forhandler med staten om rammevilkårene for alle norske bønder. De to organisasjonene leverer felles krav til staten ved Landbruks- og matdepartementet.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar