Vanlig med ikke-sosialistisk representasjon fra Finnmark

Det har blitt en tradisjon at FrP og Høyre i Finnmark er representert på Stortinget. Den tradisjonen kan bli brutt etter stortingsvalget i september.

I en meningsmåling InFact har gjort for iFinnmark, er både FrP og Høyre uten distriktsmandat fra Finnmark. Det er dramatisk, og et klart signal om at de nordligste velgerne er misfornøyde med regjeringspartiene og FrP. De siste to valgperiodene har etter skribentens syn vært åtte røde år med en ikke-sosialistisk regjering.

I norsk politikk er det små forskjeller mellom partiene. Alle stortingsrepresentantene ønsker en enorm offentlig sektor, finansiert av skatter og avgifter. En stor stat gir redusert frihet for borgerne. Selv om partiene i stor grad er enige, er det viktig med politikere som har blå-skjær i slipset fra Finnmark. Stortingsrepresentant Bengt Rune Strifeldt har vært en god samarbeidspartner for næringsliv og kommuner i Finnmark, noe ikke minst skribentens hjemkommune har dratt nytte av.

Om Finnmark blir fullstendig rødgrønt, vet vi mandag 13. september om kvelden.

Hva skribenten skal stemme i september? Vel, det er fortsatt usikkert selv om Liberalistene akkurat nå ligger best an til å få min stemme.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar