FrP vil avvikle eiendomsskatten

Kommunene fikk inn til sammen 14,4 milliarder kroner i eiendomsskatt i 2020. Skatt på boliger og fritidseiendommer utgjør rundt halvparten, ifølge Kommunal Rapport.

14,4 milliarder kroner er en betydelig sum, inntekter som gjør at politikere kan bruke penger litt mindre effektivt enn de bør gjøre.

Nå har FrP-representanter på Stortinget har fremmet et representantforslag om å avvikle eiendomsskatten, en skatt kommuner kan si ja eller nei til innenfor rammer vedtatt av Stortinget.

Det er Helge André Njåstad, Åshild Bruun-Gundersen, Bård Hoksrud, Roy Steffensen, Himanshu Gulati, Tor André Johnsen, Bengt Rune Strifeldt, Sivert Bjørnstad, Erlend Wiborg og Ellen Eriksen som har fremmet forslaget.

Forslaget får ikke tilslutning. Mange politikere tror de fleste av problemene løses med en stor offentlig sektor, finansiert av skatter og avgifter. For disse er eiendomsskatten kun en av mange kilder for å finansiere skattefinansiert velferd.

Ja til lavest mulig skattetrykk!

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar