Even får 200 000 kroner for å spille CS

Even Holand fra Mo i Rana har fått det som trolig er Norges første private sponsorkontrakt innen e-sport. Etter det NRK erfarer er avtalen på 200.000 kroner i året.

Even «H0land» Holand (19) er en av de ytterst få i Norge som har fått seg sponsorkontrakt som gamer. Han er blant landets beste i skytespillet Counter-Strike, og har inngått en avtale Even og Eidsiva bredbånd.

Counter-Strike (CS) er et lagbasert førstepersonsskytespill for PC som opprinnelig var en modifikasjon av Half-Life lagd av Minh Le og Jess Cliffe. Spillet har siden den opprinnelige lanseringen blitt til en serie, som nå inkluderer Counter-Strike: Condition Zero, Counter-Strike: Source og Counter-Strike: Global Offensive samt Counter-Strike for Xbox. Konseptet rundt Counter-Strike er at et lag med spesialstyrker (eller anti-terrorister, CT) spiller mot et lag med terrorister (T). Dette foregår over flere runder, hvor hver runde blir vunnet ved enten å fullføre rundens oppdrag, eller å eliminere motstanderlaget. Selv om Counter-Strike har vokst til å bli et eget spill og varemerke, baserer spillet seg fortsatt på spillmotoren til Half-Life. Spillet omtales ofte som Counter-Strike 1.6, for å skille dette spillet fra senere versjoner av spillet, siden versjon 1,6 var den siste før nye Counter-Strike-spill kom ut, ifølge Wikipedia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar