En dusteregel, men også et eksempel på fordelen med lisenssystemet

I Sverige er det ulovlig med spill på objekt der de fleste av deltakerne er under 18 år. Forbudet gjør at svenske myndigheter er konsekvente ettersom det er 18 års-grense for spill i Sverige, men samtidig er jo ikke 15-, 16- og 17-åringer barn i ordets rette forstand.

Hvis skribenten fikk bestemme ville dette forbudet vært opphevet. Samtidig viser forbudet det geniale med lisenssystemet, altså at myndighetene regulerer en stor del av markedet. Myndighetene setter reglene og de lisensierte selskapene må følge regelverket. At norske politikere sier nei til dette og lar oss ha et enormt uregulert nasjonalt marked, er uforståelig for en liberaler. Eller uforståelig og uforståelig, Norsk Tipping er for Stortinget som gud er for KrF.

Hillside (Sports) ENC har fått irettesettelse og bot i Sverige for spill på objekt der deltakere var under 18 år. Det var en treningskamp i fotball som var i oddsmenyen og forutsetningene for veddemålet brøt det svenske regelverket spillselskapene må følge.

Spelinspektionen regner ikke bruddet som spesielt alvorlig, men Hillside (Sports) ENC har fått en bot på én million svenske kroner, ifølge spelinspektionen.se.

Hillside (Sport) ENC har spillsidene på bet365.com.

Liberal spillpolitikk

Alle partiene har ikke vedtatt partiprogrammene foran høstens valg, men vil du ha en liberal spillpolitikk er Liberalistene og FrP de beste alternativene. Venstre er også et liberalt parti og vil prøve ut lisenssystemet i det norske markedet. Et eventuelt forsøk kommer til å bli vellykket!

En liberal spillpolitikk er god spillpolitikk og politikken blir aldri for liberal!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar