Tid for å privatisere Posten

Posten Norge AS er et statlig heleid aksjeselskap, og er morselskapet i Posten Norge-konsernet. Konsernets eierstyring og selskapsledelse er basert på og i henhold til norsk lov og den norske stats til enhver tid gjeldende eierpolitikk.

I forrige uke presenterte Posten det økonomiske resultatet for 2020. Det ble et justert driftsresultat i 2020 på 1 423 mill. kroner, en forbedring på 614 mill. kroner sammenlignet med 2019. Dette er Postens beste driftsresultatet noensinne.

For liberalister er prinsippet klart og godt. Vi som er motstandere av statlig forretningsdrift og eierskap, mener at staten ikke skal sitte på alle sider av bordet; staten skal ikke både være lovgiver, dømme brudd på lovene og samtidig være aktør i konkurranse med alle andre som må forholde seg til staten som lovgiver og dommer. Derfor har vi et prinsipielt standpunkt om å begrense statens makt og aktiviteter. Å privatisere Posten er en naturlig konsekvent av et godt prinsipp.

Husk at Posten driver med mye annet enn post.

Høyre, FrP, Venstre og KrF burde brukt de siste syv årene på å selge statlige andeler i Posten. Den muligheten har regjeringspartiene, inkludert FrP, misbrukt. Det kan bli lenge til neste gang muligheten byr seg.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar