Tenåringer som brukte cannabis ofte, fikk lavere IQ

Rusreformen som regjeringen har lagt fram, er en behandlingsreform og et systemskifte i norsk narkotikapolitikk. Det er ikke en reform som skal gi økt narkotikabruk, eller større eiendomsrett over egen kropp.

I debatten om reformen kommer det mange mer eller gode argument og innlegg. Regjeringen ønsker fortsatt at ungdommer skal holde seg unna cannabis og andre ulovlige rusmidler.

Denne uken ble det forresten presentert en studie som viser at tenåringer som brukte cannabis ofte, fikk lavere IQ. Forskerne ved Cambridge University ville se om mye cannabisbruk i tenårene påvirket ungdommenes evne til å tenke, konsentrere seg og lære. De plukket ut syv langvarige studier som passet. Der hadde forskerne målt IQ-en på barn og senere som tenåringer og spurt dem om cannabis-bruk i mellomtiden. Barnas IQ ble først målt i tiårsalderen, og så på nytt da de de samme personene var rundt 18 år. Det ble også registrert hvor ofte de unge røykte cannabis. Deltakerne var fra USA, Storbritannia, Canada og New Zealand. Resultatet var tydelig. IQ-en falt med to poeng, ifølge Forskning.no.

Liberalere som har kjempet for rusreformen ønsker ikke at ungdommer skal misbruke cannabis. Liberalere ønsker ikke at mennesker skal ruse seg i hjel, men forbudslinjen har vært en fiasko og det er årsaken til at blant annet Høyre har gjort helomvending i narkotikapolitikken i løpet av få år.

Rusreformen er den viktigste reformen på år og dag. Tunge misbrukere fortjener at vi debatterer reformen på en edruelig måte.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar