Solvik gir Hege-Beate Tauselv en leksjon mot nasjonalisme

Av få bom under verdensmesterskapet i håndball, har Hege-Beate Tauselv, håndballeksperten på cirka 71 grader nord, bommet på to av Norges kamper. Det var årsaken til at Solvik ga Tauselv en leksjon mot nasjonalisme etter håndballkampen mellom Spania og Norge.

For de mest liberale av oss, betyr land, flagg og nasjonens farger på en drakt, ingen verdens ting. Alle mennesker er født med naturgitte, umistelige rettigheter. Det skal være fundamentalt. Skribenten har ingen nasjonalistiske celler i kroppen. Når jeg ser landskamp er god idrett det viktigste. Om Norge taper betyr ingen for opplevelsen. Ja da, oddskupongen min farger hvem jeg heier på. Hege-Beate Tauselv er motsatt og det fikk hun høre etter onsdagens bom på tipset.

Spania vant 31-26 og vasket gulvet med de norske spillerne. Kampen var ikke spennende. Gratulerer til Spania for en fantastisk kamp der keeperen imponerte voldsomt.

Selv om Tauselv bommet på tipset har hun fortsatt en imponerende rekke. Tidlig i mesterskapet ga hun uttrykk for skepsis til det norske spillet. Hennes skepsis var på sin plass og Norge ble avslørt mot Spania.

Semifinalene blir spilt fredag kveld. Hege-Beate Tauselv kommer med tips før det spennende sluttspillet i verdensmesterskapet i håndball.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar