Smitteverntiltakene bør være differensierte

Mandag presenterte regjeringen de nye smittevernreglene og det ble gjort i Stortinget der regjeringens presentasjon hører hjemme.

Myndighetene har en tøff oppgave med smitteverntiltakene. Eksempel fra andre land viser at smitten sprer seg raskt og kan komme ut av kontroll, noe regjeringen vil unngå for enhver pris i Norge. Det er årsaken til at smittevernreglene gjelder alle, uansett hvor lite smitte det er i en region.

Det er likevel et tankekors hvor lite tiltakene er tilpasset lokale forhold. Stedene med mye smitte, for eksempel Oslo, bør få vaksine raskere enn for eksempel Honningsvåg, og skjenkestedene i Honningsvåg bør kunne tilby gjestene alkohol. Nåværende tiltak er for inngripende i frihet, mer inngripende enn de bør være med smittetallene Norge har.

Foran neste evaluering bør myndighetene vurdere regions-differensiering. Hvis ikke kan oppslutningen om tiltakene dale i befolkningen.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar