Ikke bedre klima med å kutte norsk olje- og gassproduksjon

Hvis norske politikere legger ned olje- og gassproduksjonen vil andre nasjoner overta. Flere av nasjonene har mye større utslipp på produksjonen enn det Norge har.  Ingen tyder på store utslippskutt globalt om Norge avvikler en gigantisk næring.

Programkomiteen i Miljøpartiet De Grønne foreslår å fase ut Norges utvinning av olje og gass innen 2035. Dersom dette blir vedtatt norsk politikk får politikerne mye mindre penger til velferd. Nåværende velferdsstat mangler bærekraft med enorme inntekter fra petroleumsnæringen. Tenk hvor ille det blir uten oljemilliardene.

Skal programkomiteen i Miljøpartiet De Grønne få igjennom sitt syn, må forslaget bli vedtatt på landsmøtet og miljøpartiet må gjøre et par fantastiske stortingsvalg. Landsmøtet vedtar trolig en næringsfiendtlig, men det er ikke flertall i befolkningen for enorm reduksjon i politisk vedtatt velferd.

Alternativet til oljemilliardene for Stortinget er mange titallsmilliarder kroner i skatteøkninger. Urealistisk!

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar