Flere ønsker spillemidler i nord, penger fra overskuddet i Norsk Tipping

Det er spillemidler som er hovedårsaken til den norske spillpolitikken med enerettsmodellen. Gjennom spillemidler kjøper politikerne oppslutning. Ordningen minner mistenkelig mye på korrupsjon, men det er det ikke; det er politikk.

Av de 206 søknadene om spillemidler som kom innen fristen til Troms og Finnmark fylkeskommune, gjelder 155 av dem ordinære anlegg mens 51 gjelder nærmiljøanlegg. Søknadsgrunnlaget utgjør til sammen over 350 millioner kroner.

I år har fylkeskommunen mottatt 24 flere søknader enn fjor, og det totale søknadsbeløpet har økt med 34 millioner kroner.

I ukene fremover skal fylkeskommunen gjennomgå alle søknadene og melde inn søknadsgrunnlaget i Troms og Finnmark til Kulturdepartementet. Basert på søknadsgrunnlaget og andre fastsatte kriterier fordeles et rammebeløp til fylkene.

I starten av mai meddeler og utbetaler Kulturdepartementet de fastsatte rammebeløp for fordeling til innkomne søknader. Søkerne kan forvente svar på søknadene etter politisk behandling i mai/juni, ifølge Troms og Finnmark fylkeskommune. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar