Det burde vært umulig å avholde et fysisk årsmøte i Nordkapps største klubb midt i koronakrisen. Det sier litt om engasjementet!

Årsmøtet er årets viktigste møte i lag og foreninger. Det er årsmøtet som bestemmer retningen gjennom valg av personer, budsjett, regnskap og innsendte saker. At eierne, altså medlemmene, gir blaffen i retningen, er uforståelig for undertegnede.

De som gir blaffen i møter mister litt av retten til å klage, etter min mening.

Torsdag kveld var det årsmøte i Turns fotballgruppe, en stor klubb i lokal målestokk både når det gjelder medlemsmasse, aktivitet, budsjett og regnskap. Ni personer møtte! Nå vil noen sikkert hevde at dårlig oppmøte kommer av koronakrisen, men årsmøtet i fotballgruppa er alltid dårlig besøkt. Unntaket var da undertegnede takket nei til gjenvalg for 10-12 år siden, etter voldsomme oppslag i Finnmark-aviser om en mislykket narkotikapolitikk. Ja, jeg mener fortsatt at forbudslinjen er katastrofal!

Det har vært støy om fotballgruppa og HT & IF det siste året etter saker i nasjonale medier, saker som har engasjert på sosiale medier. Denne debatten burde årsmøtet tatt!

Medlemmene får en ny sjanse når hovedstyret innkaller til årsmøte, ettersom årsmøtet i hovedstyret bekrefter vedtakene fra årsmøtene i gruppene. Eierne bør engasjere seg for egen eiendom, og idrettslagene i hele Norge er det medlemmene som eier.

Til slutt: Lykke til det neste året Stig Erling Kristiansen & co! La oss vinne noen fotballkamper den kommende sesongen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar