Godt spørsmål fra Kjersti Toppe

Liberalere gir Kjersti Toppe, stortingsrepresentant for Senterpartiet, lite skryt. Hun er en av Stortingets mest illiberale politikere. Nå har hun stilt et godt skriftlig spørsmål til helse- og omsorgsministeren.

Toppe ønsker å vite om statsråden vil ta initiativ til en revidering av folkehelselova slik at kommuneoverlege blir plassert sentralt i kommuneledelsen?

--I Bergen har det vært en stor debatt om kommuneoverlegens plassering i kommuneledelsen under pandemien. Ved behandling av Folkehelseloven i 2011 var det en diskusjon om hvorvidt loven skulle være tydeligere på kommuneoverlegens plassering i kommuneledelsen. Spørsmålsstiller mener at det må tas en ny vurdering for å sikre at kommuneoverlegene får en plass i kommuneledelsen som står i samsvar med ansvar og oppgaver. Pandemien har vist oss hvor sentral kommuneoverlegen er for lokal beredskap og sikre folk trygghet i en smittesituasjon. Det er uheldig når man opplever som i Bergen, at smittevernoverlege og andre slutter midt i en pandemi og at det som oppgis som årsak er at man ikke får være tilstede eller blir hørt i de organ som setter i gang smitteverntiltak under en helsekrise. Det har Toppe skrevet som begrunnelse for det skriftlige spørsmålet.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie har foreløpig ikke besvart spørsmålet.

Solvik skriver om politikk

Denne artikkelen ble skrevet på grunn av en avtale med en leser om en politisk artikkel hver dag med fokus på liberal og god politikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar